Over Designer on Rotation

Betaalbaar de mooiste designer tassen huren

Na lang een vintage shop te hebben gehad, bedacht ik in 2021 het idee voor Designer on Rotation. De plek voor tassenliefhebbers die geven om stijl, kwaliteit en de planeet. Mijn missie is om met Designer on Rotation bij te dragen een circulair modesysteem door van lenen het nieuwe normaal te maken. Alles zelf bezitten past niet in een circulaire wereld, door tassen met elkaar te delen geven we ze een zo lang mogelijke levensduur. Met de rental service voor designertassen wil ik het mogelijk maken om zonder schuldgevoel te genieten van een designertas, zonder schade aan te richten aan je bankrekening of de planeet.

Veel vrouwen dromen over een mooie designertas, het ultieme luxeproduct, maar voor een grote groep is het door de alsmaar stijgende prijzen onbetaalbaar. Daar brengt Designer on Rotation verandering in, wij maken dat je tijdelijk een tas kan lenen en kan genieten van het luxe gevoel van een designertas. Ontdek zelf hoe een mooie tas iedere outfit naar een hoger niveau tilt. Bovendien gebruiken modehuizen voor designertassen de meest hoogwaardige materialen zodat ze soms wel generatie op generatie meegaan.

 Ik zocht zelf naar een duurzame manier om hoogwaardige items te dragen en te kunnen afwisselen. Lenen geeft je de kans om van een bijzonder designeritem te genieten zonder de grote financiële verplichting en het schuldgevoel.”

Draag een designertas zonder de hoge aanschafprijs

Droom je ook ieder seizoen weg bij de nieuwste designertassen? Weinigen van ons kunnen het veroorloven om elk seizoen meer dan €2.000 aan een tas uit te geven. Vaak weet je van tevoren ook niet of je de tas fijn vindt en veel draagt. Huren geeft je echter de kans om van iets bijzonders te genieten zonder de financiële verplichting. Je kiest de leenperiode en betaalt alleen voor hoe lang jij de tas wilt gebruikt.

Toegang tot een unieke collectie designertassen

Je kunt Designer on Rotation zien als een verlengde van jouw kast met de mooiste designertassen. Je vindt bij ons die ene Balenciaga Hourglass tas die overal uitverkocht is of de zeldzame vintage Chanel die nergens anders te krijgen is. Of je nu op zoek bent naar een klassieke tas of de hippe seizoenstas van Jacquemus, Chloe, Saint Laurent of Gucci, er is altijd wel een match voor jou. Naast nieuwe tassen vind je in onze collectie veel pre-loved designertassen, de gebruikssporen geven het leer en de tas nog meer karakter. In de omschrijving van de tas lees je alle over de conditie. Alle tassen zijn persoonlijk door ons gesourced en dit maakt onze collectie uniek.

Care & repair voor oneindig veel gebruiksplezier

Designertassen zijn het tegenovergestelde van fast fashion, de collecties zijn jarenlang hetzelfde en en de meeste modehuizen gebruiken hoogwaardige materialen voor de tassen. Daarnaast is het ook de levensduur van een designertas lang. Wanneer je designertassen goed verzorgt, kunnen ze generaties lang meegaan. Om onze tassen een zo lang mogelijk leven te geven is onderhoud dan ook erg belangrijk. Na iedere leenperiode gaat de designertas naar een care & repair specialist. Daar ondergaat de tas een grondige schoonmaak- en verbeterbehandeling zodat het weer in perfecte staat naar de volgende eigenaar gaat. Zo draag je door te lenen ook bij aan een circulaire economie, waarin we zorgen dat items zo lang mogelijk meegaan.

DSC00397
DSC00274

Gebruiken is het nieuwe bezitten

Houd je van afwisseling in je garderobe maar wil je niet continu iets nieuws kopen? Met Designer on Rotation kun je zonder schuldgevoel de nieuwste designertas gebruiken zonder het zelf te bezitten. Zo kunnen meer mensen van een mooie Chanel of Gucci tas genieten. Ook kun je eerst jouw droomtas uitproberen, zo voorkom je miskopen en verlaag je jouw footprint.

Langere leenperiode, minder CO2 uitstoot

Wij kijken continue hoe we ons leenproces zo duurzaam mogelijk kunnen maken. Zo kun je onze tassen niet voor een paar dagen lenen. Een as-a-service model, waarbij je betaalt voor gebruik is duurzamer dan nieuwe items kopen. Toch kan het heen en weer sturen van items nog steeds veel CO2 uitstoot veroorzaken. Bij ons huur je een designertas daarom voor minimaal een maand, zo zorgen we voor minder uitstoot en vervoersbewegingen. Daarnaast gebruiken we zoveel mogelijk duurzame verpakkingsmateriaal. Heb jij nog suggesties hoe we kunnen verduurzamen? Laat het ons weten!

Stories

Benieuwd naar de verhalen achter onze tassen? Lees alles over de geschiedenis van jouw nieuwe designertas. Ontdek ook de nieuwste tassentrends en tips om jouw nieuwe tas te stylen.