De 5 meest iconische Chanel tassen die je moet kennen

Modehuis Chanel is al decennialang het toppunt van luxe en voor veel vrouwen (en mannen) staat een Chanel tas bovenaan hun wishlist. Door de enorme prijsstijgingen wordt een Chanel tas kopen steeds lastiger en onbetaalbaar. Door bij ons een (vintage) Chanel tas te huren kun je uitproberen of je zelf wil investeren in een je droomtas. Al kan je er natuurlijk ook achter komen dat huren betaalbaarder en leuker is πŸ™‚

Weet je nog niet welke Chanel tas bij je past? Ontdek door te huren welke Chanel tas het beste bij jou en je leven past. In dit artikel vertellen we je meer over de 5 meest klassieke Chanel tassen en hun historie. Zo weet jij welke Chanel tassen tijdloos zijn, cult status hebben verworven en geliefd blijven.

Chanel gabrielle rugzak bucket bag
Chanel 19 tas huren

1. Chanel 19 tas – laatste ontwerp van Karl Lagerfeld

De Chanel 19-tas heeft de klassieke Chanel-elementen maar is wel in een modern fris jasje gestoken. De Chanel 19 tas werd gelanceerd in 2019 en is geΓ―nspireerd op de iconische Chanel 2.55 tas. Deze tas is de laatste ontwerp van Karl Lagerfeld en zijn opvolger Virginie Viard. Net als veel Chanel tassen heeft deze tas het iconische gewatteerde patroon op het leer. De Chanel 19 tas komt in verschillende formaten en kleuren en de sluiting van de tas is het herkenbare dubbele C (CC) logo.

2. Chanel klassieke flap tas: moderne verfijning

De Chanel klassieke flap tas is de meest gewilde en bekende tas van het modehuis. Deze tas heeft alle herkenbare Chanel elementen en is herontwerp van van de 2.55 Chanel tas uit de jaren ’50. In 1983 werd Karl Lagerfeld creatief directeur van Chanel en hijΒ blas de Chanel 2.55 Β nieuw leven in Lagerfeld verving het vierkante draaislot van de originele tas, ook wel het Mademoiselle Lock genoemd, door een in elkaar grijpende sluiting. Deze sluiting bestaat uit de letters β€˜CC’: het logo van het merk en de initialen Coco Chanel.Β De klassieke Chanel-flaptas is door de jaren heen iconisch geworden en de tas wordt veelvuldig gespot bij celebrities.

Ervaar het gevoel van luxe en huur bij ons de gele Chanel classic flap tas of de bruine Chanel mademoiselle flap bag.

Chanel klassieke flap tas beige
Chanel kelly vintage tas

3. Chanel vintage kelly handtas

De nieuwste Chanel kelly tas was meteen al mateloos populair na de lancering en werd meteen de meest gezochte tas van 2023. De Chanel Kelly-tas is een tijdloze tas omdat het een remake is van een cultklassieker van Chanel. Er is extreem veel vraag naar het vintage kelly model dat ook al Β populair is sinds 1995. De vintage Chanel kelly tas heeft alleen een top hengsel maar geen crossbody chain zoals de nieuwe variant. De nieuwe Chanel Kelly tas is wel crossbody te dragen en dat maakt het een extreem veelzijdige tas die te stylen is voor allerlei gelegenheden. Wil jijΒ Chanel Kelly tas huren? Je vindt ‘m hier.

4. De Chanel Diana tas

In de jaren ’80 en ’90 was prinses Diana wereldwijd een stijlicoon en werd ze ook de muse van Karl Lagerfeld. De Chanel Diana-tas is een iconische klassieke Chanel tas die lijkt op de klassieke Chanel flap. Het verschil is dat de Diana geen dubbele ketting heeft. Prinses Diana gebruikte deze Chanel tas zo vaak dat Karl Largefeld de tas naar haar vernoemde.De Chanel Diana tas werd tussen 1989 en ongeveer 1995 geproduceerd en is tot op de dag van vandaag zeer gewild bij zowel vintage shoppers als Diana-liefhebbers. Het is ook een tas die daardoor zijn waarde behoudt.

Wil jij deze klassieke Chanel uitproberen? Je kan bij ons de Chanel diana tas huren.

Chanel diana vintage tas
Chanel gabrielle tas

5. Chanel Gabrielle tas: een eerbetoon aan Coco Chanel

De Chanel Gabrielle tas is heel anders dan de andere tassen in dit rijtje en heeft een stoerder uiterlijk. Er zijn twee versies, de hobo rugzak en de crossbody tas. De Gabrielle tas is een eerbetoon aan de rebelse geest van Coco Chanel en werd gelanceerd in 2017. De combinatie van het quilted leer en de herkenbare schakelkettingen maken de Chanel Gabrielle tas ook een klassieker.