Loewe tassen en strandtassen: de 4 klassieke modellen

Loewe tassen zijn dit seizoen populairder dan ooit. Het Spaanse merk staat bekend om de prachtige beach bags en andere klassieker die geliefd zijn bij modeliefhebbers. Wist je dat het Loewe al sinds 1846 bestaat en begon als collectief van leer kunstenaars? Het modehuis heeft een lange historie in lederwaren en is zelfs een tijd hofleverancier geweest van het Spaanse koningshuis.

Sinds 1996 is modehuis Loewe onderdeel van het luxe modeconcern LVMH. In 2013 begon de vooruitstrevende Britse designer Jonathan Anderson bij Loewe zette een nieuwe koers in voor het merk. Anderson bracht vernieuwing in de designs en zette het eeuwenoude merk weer helemaal op de kaart. In dit artikel lees je over de klassieke Loewe (strand)tassen die niet mogen ontbreken in je garderobe.

Loewe anagram rieten tas

Loewe leren puzzle tas 

De Loewe puzzle tas werd voor het eerst uitgebracht in 2015 en werd al snel populair vanwege het innovatieve ontwerp en de unieke geometrische vormen.

De Puzzle Bag dankt zijn naam aan het ontwerp: de tas bestaat uit zachte leren panelen die aan elkaar zijn gestikt en lijken op puzzelstukjes. Door deze constructietechniek kan je deze Loewe tas volledig plat opvouwen wanneer je ‘m niet gebruikt. Wat de tas praktisch maakt is dat je ‘m op meerdere manieren kunt dragen. De Loewe puzzle bag heeft een handvat  en een afneembare schouderhengsel, zodat hij als crossbody of over de schouder kan worden gedragen. De tas heeft ook een ritssluiting aan de bovenkant om je spullen veilig op te bergen.

Modehuis Loewe heeft inmiddels allerlei verschillende varianten van de Puzzle Bag in de collectie, inverschillende maten, kleuren en materialen. In de loop der jaren is de Loewe puzzle bag een echte klassieker geworden.

Loewe Hammock leren tas

Loewe Hammock is een populaire handtas ontworpen door het luxe modemerk Loewe. De tas werd voor het eerst geïntroduceerd in 2015 als onderdeel van de collectie van Loewe en heeft sindsdien veel aandacht en populariteit gewonnen onder modeliefhebbers.

De Loewe Hangmattas staat bekend om zijn unieke en veelzijdige design. Het heeft een slungelig, ongestructureerd silhouet met een kenmerkende vorm die lijkt op een hangmat, vandaar de naam. De tas is gemaakt van luxe materialen zoals leer en toont vaak het kenmerkende vakmanschap van Loewe.

Wat de Loewe Hangmattas onderscheidt, is zijn praktische bruikbaarheid en aanpassingsvermogen. Het kan op meerdere manieren worden gedragen en biedt verschillende stijlen en functionaliteiten. De tas heeft verstelbare zijritsen waarmee hij kan worden uitgevouwen of afgeplat, wat veelzijdigheid in grootte biedt. Hij kan als handtas worden gedragen, over de schouder worden gedragen of zelfs worden omgevormd tot een crossbodytas door een langere riem te bevestigen.

Loewe tas hammock

Loewe rieten strandtassen (basket bag)

Misschien wel de bekendste en meest kenmerkende Loewe tas is de rieten basket bag met een leren logo embleem. Deze rieten strandtas debuteerde in 2017 en is sindsdien al jaren de nummer #1 zomertas. Eigenlijk heeft deze Loewe tas ervoor gezorgd dat rieten strandtassen immens populair werden. Uniek is dat de Loewe rieten strandtassen met de hand worden gemaakt in Spanje en de details zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit leer waar het modehuis bekend om staat.

De Loewe rieten basket tas is een echte klassieker geworden door het tijdloze ontwerp wat doet denken aan rieten mand. De tas komt in 3 formaten: klein, medium en groot. Inmiddels brengt Loewe ieder jaar andere variaties uit zoals ook de Paula Ibiza varianten in allerlei kleuren.

Je kunt de klassieke Loewe rieten strandtas bij ons huren vanaf €65.

Loewe logo rieten tassen

Geen enkel modehuis is beter in strandtassen ontwerpen dan Loewe. Dit seizoen heeft het modehuis allerlei nieuwe, zomerse rieten tassen gelanceerd. De nieuwe Loewe tassen hebben de merknaam in letters op de voorkant. Kenmerkend zijn de natuurlijke materialen waarvan de Loewe tassen zijn gemaakt.

Onze favoriet is toch wel de Loewe tote bag, deze tas komt ook met een crossbody hengsel. Dit maakt het de perfecte tas voor zowel de dag als de avond.

Loewe logo rieten tas