Een tweedehands designer tas kopen: 5 tips

Er is steeds meer vraag naar tweedehands designertassen en gelukkig ook steeds meer aanbod. Millenials en Gen Z kiezen steeds vaker voor vintage designer items, niet alleen omdat het een duurzame keuze is maar ook doordat je iets unieks hebt wat niet meer te krijgen is. Overweeg je een designertas te kopen, dan is het slim om te kijken hoeveel de tas tweedehands kost. Dit kan enorm schelen met de prijs in de winkel.  Je betaalt vaak een hogere prijs voor designer handtassen vanwege het merk, de kwaliteit, vakmanschap en de materialen die worden gebruikt bij de productie. Door te kiezen voor tweedehands, krijg je dezelfde kwaliteit en stijl voor een fractie van de oorspronkelijke prijs. We snappen ook dat een designertas tweedehands kopen spannend is, want hoe weet je dat een designertas authentiek is? Daarom hebben we onze 5 beste tips op een rijtje gezet.

Check het profiel en de feedback van de verkoper  

Koop je een vintage designertas via een platform zoals Vinted of Vestiaire Collective, zorg dan dat je goed kijkt naar het profiel van de verkoper. Staan er meer designer items online van deze verkoper en is er al positieve feedback achtergelaten door andere kopers? Dan is de kans groter dat de verkoper betrouwbaar is. Heeft de verkoper nog niks verkocht en geen andere designer items online staan? Vaak is dat een rode vlag.

Vergelijk de dustbag en andere accessoires van de designertas

De meeste designertassen komen met een stofzak om ze te beschermen tegen zonlicht en invloeden van buitenaf. De stofzak van authentieke designertassen is van goede kwaliteit en klopt qua details. Zorg dat je de foto’s van de accessoires vergelijkt met die van andere designertassen op het verkoopplatform.

Vraag om een aankoopbewijs van de designertas

Sommige verkopers zetten de aankoopbonnen van een designertas niet online. Een aankoopbon zorgt ervoor dat je meer zekerheid hebt dat de designertas authentiek is. Vraag de verkoper om foto’s van een bon of aankoopbewijs.

Extra foto’s opvragen van de designertas

Zorg dat je van alle details van de tas foto’s opvraagt en bestudeer ze goed. Van Luxe modehuizen mag je een onberispelijke afwerking verwachten, dus zie je scheve naden of minder goede afwerking dan is het zeker een rode vlaag. Vaak hebben designertassen een serienummer aan de binnenkant, vraag ook of de verkoper hiervan foto’s maken.

Authenticiteitscheck voor je vintage designertas 

Om zeker te weten dat je een authentieke designertas koopt, kun je via platformen kopen waar ze een check doen op authenticiteit zoals The Next Closet en Vestiaire Collective. Bij Vestiaire Collective moet je extra betalen voor de authenticatie van je tas. De kans is daarmee wel groter dat je

Succes met je zoektocht naar de perfecte designertas. Over het algemeen is het een slimme en duurzame keuze om een tweedehands designer handtassen aan te schaffen.Het is beter voor je bankrekening en je draagt ​​bij aan het verminderen van de afvalberg!