Een Gucci tas huren of kopen? Dit zijn de 4 meest tijdloze modellen

Bijna de helft van de consumenten die een designer tas aanschaft, heeft ook de intentie om de tas weer door te verkopen. Dan is het extra belangrijk dat je voor een designer tas kiest die tijdloos is en over een aantal jaren nog steeds gewild. Eén van de voordelen van een designer tas huren is dat je niet het risico loopt dat de waarde van je tas enorm daalt.

In dit artikel lichten we de meest tijdloze tassen uit van een gerenommeerde werelberoemd merk: Gucci. Het luxueuze modehuis staat bekend om het vakmanschap en ontwerpen die niet gebaseerd zijn op vluchtige trends. Oorspronkelijk opgericht door Guccio Gucci in 1921 als een label voor lederwaren, staat het merk nog steeds bekend om zijn prachtige tassen en schoenen.

Twijfel je nog of je een Gucci tas gaat aanschaffen of huren? Door te huren kun je uitproberen of je de tas genoeg draagt en of je het de uitgave waard vind. Om je te helpen bij je keuze, lichten wij de Gucci tassen uit die volgens ons tijdloos zijn en hun waarde behouden.

Gucci 1955 horsebit tas

De mooiste, meest tijdloze Gucci tas is volgens ons het Gucci 1955 horsebit model. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze Gucci tas geïnspireerd op een vintage een model uit de jaren ’50. Modehuis Gucci floreerde in de fifties, met in 1953 de lancering van de eerste winkel in New York en het horsebit logo. De horsebit is gebaseerd op details uit de paardensport en verbindt twee elementen, een dubbele ring en een balk. Hoewel het horsebit logo als eerst te zien was op loafers, werd de hardware in 1955 voor het eerst op een handtas gebruikt.

Met zijn boxy vorm en het klassieke, goudkleurige Gucci horsebit embleem ademt de 1955 tas luxe uit. Wat maakt deze Gucci tas tijdloos? Alleen echte fashionista’s herkennen deze tas door het gebrek aan opzichtige logo’s en de textuur van het leer maakt de tas krasbestendig.

Wil jij de Gucci 1955 horsebit crossbody tas huren? Je vraagt ‘m aan via deze link.

Ben je op zoek naar een grotere handtas, dan kun je het beste de Gucci horsebit tote huren.

Gucci Jackie tas

Wederom een vintage model wat Gucci in een nieuw jasje heeft gestoken is de Gucci Jackie tas. In 1961 werd deze tas al geïntroduceerd, maar in de jaren ’70 werd hij gespot aan de arm van Jackie Kennedy en nam de populariteit toe.  Aan de presidentsvrouw heeft deze Gucci tas ook zijn naam te danken. Voor de herfst/winter 2020-collectie heeft de huidige creatief directeur van Gucci, Alessandro Michele, de Jackie 1961-tas nieuw leven ingeblazen en deze keer gemaakt in leer in plaats van canvas. De nieuwe Gucci Jackie tas is verkrijgbaar in middelgrote, kleine en mini-iteraties en is al gespot bijmode-influencers en beroemdheden, zoals Harry Styles en Kaia Gerber.

Is de Gucci Jackie met een prijskaartje van 2500 euro te prijzig voor j0u? Overweeg dan eens om een designer bag te huren.

Gucci Dionysus tas

Toen Alessandro Michelle in 2015 als designer werd aangesteld bij Gucci, introduceerde hij de Gucci Dionysus tas. Het sierlijke model is geïnspireerd op de Griekse god van wijn, vruchtbaarheid en algemene overdaad, en gekenmerkt en heeft een kenmerkende tijgerkopsluiting. Sinds de lancering is de Dionysus uitgebracht in verschillende versies, van bamboe handvatten tot geborduurde versieringen.

De Dionysus-tas draag je zowel overdag als ’s avonds, dankzij de dubbele flap een verstelbare kettingriem die op schouderlengte of crossbody gedragen kan worden. Wil je een tijdloze keuze maken? Kies dan niet voor suede, steentjes of een druk geprinte versie van de Gucci Dionysus tas. Wij zijn zelf het meest fan van de klassieke varianten, in het bekende Gucci canvas materiaal of in leer.

De Gucci Marmont tas

Met het herkenbare GG logo is de Marmont tas een echte Gucci klassieker geworden. Het design van de tas is tijdloos dankzij het klassieke model met een crossbody hengsel en het gequilte leer.  De Marmont tas werd in 2016 gelanceerd door de hoofdontwerper van Gucci, Alessandro Michele. De inspiratie voor de tas haalde de onderwerper uit een vintage Gucci riem uit de jaren ’70. De Gucci Marmont tas is vernoemd naar een beroemd hotel in Los Angeles, Chateau Marmont.

De tas komt in allerlei verschillende formaten en uitvoeringen, van leer tot velvet.

Ben jij fan van de Gucci Marmont? Dan kun je bij ons de Gucci Arli tas huren, deze beauty heeft hetzelfde GG logo als de Gucci Marmont.