Waarom een designer tas huren duurzamer is dan kopen

We delen steeds meer items die we niet dagelijks gebruiken of voor een korte willen bezitten, denk aan deelauto’s, partytenten of kleding. Inmiddels geldt ook voor designer tassen dat kopen allang niet meer de enige manier is om van luxe en kwaliteit te genieten. Als je van designertassen houdt, maar niet zeker weet of je er een wilt kopen, dan is huren misschien een goede optie voor jou. Huren is niet alleen een stuk voordeliger, het is vaak ook een stuk duurzamer dan iets nieuws kopen.

Je beslissing om te huren of te kopen, hangt voornamelijk af voor welke gelegenheid je een designer tas wilt en of je het geld hebt om te kopen. Verwacht je een designer tas voor kortere tijd te bezitten en vervolgens te verkopen, dan verlies je op de tas door bijvoorbeeld gebruikssporen en slijtage. Dan is het verstandiger om een designertas te huren. In dit artikel leggen we je uit waarom designertassen huren past in een duurzamere wereld.

pinterest

Geen miskopen die in je kast blijven liggen

Soms ben je verliefd op een item als je het koopt, maar kom je er later achter dat het toch niet bij je stijl past en steeds in de kast blijft liggen. Of je hebt van last minute outfit stress voor een feestje of event waardoor je snel wat online bestelt en het vervolgens nooit meer aantrekt. Ook bij tassen komen miskopen voor, misschien doordat je het formaat niet handig vindt of omdat de tas niet praktisch is.

Huren is de perfecte manier om een designertas op je wishlist uit te proberen. Helemaal omdat de prijzen voor een mooie tas erg hoog liggen, wil je natuurlijk miskopen voorkomen. Zonde als een tas in de kast eindigt. Door voor een langere periode een tas te huren, kun je echt ervaren of het bij jouw stijl past.

Je koopt geen nieuwe items = minder CO2 uitstoot

Onze spullen en vervoer zorgen voor veel CO2-uitstoot en hebben daarmee een grote impact op het milieu onderzocht Babette Porcelijn. Toch is de uitstoot van spullen voor een groot deel verborgen. Wij zien bijvoorbeeld niet hoeveel water het kost om een stof of leer te produceren en hoe vervuilend een productieproces is. Bij de productie van een spijkerbroek komt alleen al 32 kilo CO2 vrij door het water- en energie gebruik. Deze uitstoot komt overeen met 150 kilometer autorijden.

Wat kun je zelf doen om je impact op het milieu te verlagen? Sowieso is het verstandig om minder te consumeren, vraag jezelf bij een aankoop altijd af of je het meer dan 10x gaat dragen en of het bij je stijl past. Daarnaast kun je ook meer vintage of pre-loved items kopen. Het huren van tassen en kleding is daarmee ook een stuk duurzamer omdat je items deelt. Zo kun je toch afwisselen en heb je minder de neiging om telkens iets nieuws te kopen.

Langer een designer tas huren, minder verzendbewegingen

Iets voor 4 dagen lenen klinkt als consument misschien flexibel en aanlokkelijk, maar maandelijks zorgt een korte leenperiode voor veel verzendingen. Gemiddeld ligt de CO2-uitstoot van een pakketverzending tussen 0.25 – 0.55 kg.

Bij Designer on Rotation leen je een designertas daarom voor een periode van minimaal 2 weken en maximaal 3 maanden. Je kiest zelf de leenperiode en je maandbedrag daalt als je een designertas voor een langere periode huurt. Hoe werkt het als je een tas wil huren? Het begint met een aanvraag indienen voor de tas naar keuze, vervolgens krijg je binnen 48 uur reactie op je aanvraag en een betaallink. De tassen in omgeving Amsterdam worden CO2 neutraal langsgebracht op de fiets.

Je geeft pre-loved designer tassen een langere levensduur

We vertelden net al dat het veel grondstoffen en energie kost om dingen te produceren. Daarom doe je er verstandig aan om zoveel mogelijk pre-loved te kopen, van tassen tot meubels. Veel van de designer tassen in onze collectie zijn vintage of pre-loved en dat maakt huren extra duurzaam.

Onze missie is om deze tassen een zo lang mogelijke leven te geven. Na elke huurperiode krijgt de tas een onderhoudsbeurt bij de leerspecialist. Door een tas te huren draag je jouw steentje bij aan een circulaire economie waarin we dingen hergebruiken en koesteren. Door items te delen, kunnen meer mensen van een designer tas genieten.