De 5 designer tassen trends op Fashion Week Copenhagen

Afgelopen week is het nieuwe modeseizoen van start gegaan met de Copenhagen Fashion Week met de collecties voor lente/zomer 2023. Met toonaangevende merken zoals Ganni, Gestuz, Munthe en Saks Potts trekken de modeshows veel stylish bezoekers. Hoewel Fashion Week draait om de nieuwste modecollecties op de catwalk, vind je de echte fashion inspiratie in de streetstyle looks op straat.

De meeste modemensen grijpen dit moment aan om te shinen en trekken hun mooiste outfits uit de kast. Zo zien wel veel minimalistische looks, maar ook juist opvallend veel kleur en unieke vintage designer tassen. In dit artikel zoomen we in op de designertassen trends die we hebben gespot, zoals de Bottega Veneta spaghetti tas en de Prada re-edition Crystal tas.

1. Designer tassen in felle kleuren

Kleur is terug van weggeweest en de Fashion week bezoekers pakte uit met neonkleuren. Je kunt kiezen voor 1 opvallende item in één kleur, maar je kan ook all out gaan met colorblocking.  Wees dus niet bang om een felgekleurde outfit met een clashing kleur designer tas te combineren. Met een designer tas in een felle kleur geef je een minimalistische outfit natuurlijk een kleurinjectie.

Twijfel je of je een gekleurde designer tas wel genoeg gaat dragen? Je kunt bij ons een felle designer tas huren, zoals de Prada roze crossbody tas of de Jacquemus long bambino tas in blauw.

2. Vintage (monogram) designer tassen

De jaren ’90 zijn terug en veel modehuizen brengen de minimalistische schoudertassen uit die periode opnieuw op de markt. Vintage designer tassen zijn een stuk goedkoper én uniek. Niet zo gek dat veel Fashion week bezoekers kozen vaak voor vintage tassen zoals de Dior Saddle tas of Fendi monogram print tas.

Een vintage look designer tas huren?

Het model van de Gucci horsebit 1955 is geïnspireerd op een vintage Gucci tas uit de jaren ’50. Je huurt de Gucci horsebit 1955 tas bij ons vanaf 99 euro per maand.

3. Balenciaga city tas en de Balenciaga tas 

Balenciaga tassen zijn terug van weggeweest, de Hourglass tas is. In Copenhagen zagen we op straat vooral de op vintage modellen geïnspireerde Balenciaga Cagole crossbody tas en de Balenciaga city tas. Het unieke aan deze Balenciaga designer tassen is dat ze geen opvallende logo’s hebben zoals de meeste tassen. Ook de afwerking en de stoere details maakt deze tassen perfect voor elke dag.

De Balenciaga cagole crossbody tas komt bovendien in allerlei snoepkleuren en is met zijn kleinere formaat die perfecte uitgaanstas. De Balenciaga city tas werd voor het eerst uitgebracht in 2001 en was toen mateloos populair bij o.a. Kate Moss en de Olsen twins, het werd de tas die symbool stond voor de boho stijl van die tijd. De nieuw uitgebrachte Balenciaga city tassen zijn wat luxer qua afwerking en zijn daarmee de perfecte tas voor overdag en de avond.

Ook fan van Balenciaga tassen? Je huurt de Balenciaga City tas in bordeaux al vanaf 89 euro en de Balenciaga Cagole crossbody tas is te huur vanaf 99 euro.

4. Designer tassen met stenen en pailletten, zoals de Prada re-edition crystal tas

Na seizoenen lang lockdown fashion, mogen we komende seizoenen letterlijk shinen met tassen vol diamanten en pailletten. Op straat in Kopenhagen kozen veel fashion week bezoekers voor echte showstopper designer tassen bezaaid met pailletten.

Vooral de Prada re-edition crystal tas is populair dit seizoen, niet zo gek want deze blikvanger maakt iedere outfit is. Het Prada re-edition model werd voor het eerst uitgebracht in 2000 en 2005. De nieuwe versie met kristallen werd gelanceerd in 2021 en komt in veel kleuren zoals wit, lila, groen en zwart. De tas lijkt een blijvertje want hij is dit seizoen populairder dan ooit.

5. Aaibare designer tassen van shearling, wol of stof

We zien steeds meer designer tassen met bijzondere texturen, zoals wol of tweed. Sommige designer tassen zijn door hun textuur bijna kunstwerken, zoals de Bottega Veneta chenille pouch tas die we ook voorbij zagen komen bij Fashion week. Kies dit seizoen ook eens voor een designer tas van een ander materiaal dan leer of suède. Verschillende texturen combineren ook mooie bij leer of zijde.

Benieuwd of een aaibare designer tas bij jou past? Probeer de trend uit en huur de Chloé Woody crossbody shearling crossbody tas bij ons.