Deze 4 iconische YSL tassen mogen niet in je kast ontbreken

Ga jij je eerste YSL tas huren of aanschaffen? Kies dan voor een klassieke tas die goed te combineren is met al je outfits. Veel Saint Laurent tassen zijn al jaren in de collectie en dus een tijdloze, goede keuze. De YSL LouLou tas dezelfde klassieke uitstraling als een Chanel, maar is een stuk betaalbaarder. Welke YSL tassen zijn nu echt tijdloze klassiekers en kunnen niet in je kast ontbreken? Wij delen onze top 4 Saint Laurent tassen met je!

Achtergrond Yves Saint Laurent

Ontwerper Yves Saint Laurent, de eerst voor modehuis Dior werkte, bracht met zijn eerste YSL collectie in 1961 in één klap een revolutie teweeg in de modewereld. Hij introduceerde de powersuit voor vrouwen, geïnspireerd op het mannenpak. Met zijn vernieuwende ontwerpen zoals het safari jasje was hij de eerste die grenzen tussen mannelijk en vrouwelijke mode durfde te vervagen. In 1966 bracht hij voor Saint Lauren als eerste een ready to wear collectie uit, een betaalbare casual collectie toegankelijker voor een grote groep vrouwen.Tot op de dag van vandaag is Saint Laurent toonaangevend in de modewereld en zij YSL designer tassen populairder dan ooit.

De Saint Laurent Loulou crossbody tas

In 2017 werd de Saint Laurent Loulou voor het eerst op de markt gebracht en het is nog steeds één van de meeste gewilde YSL designer tassen. De tas is vernoemd naar de Franse Loulou de la Falaise, dé muze van Yves Saint Laurent. De Loulou tas heeft een klassiek design met een flap voorzien van het herkenbare YSL logo. Het gewatteerde leer en de dubbele ketting zorgt ervoor dat de tas voor zowel overdag als ’s avonds perfect te combineren is. De Saint Laurent Loulou komt in verschillende formaten, toy, small, medium en large. Wij vinden de small het ideale formaat voor al je essentials. Zoek je meer een grote tas voor overdag, dan is de medium of large een aanrader.

Je kunt de Saint Laurent Loulou bij ons huren in bruin en bordeaux kalfsleer.

Saint Laurent Sac du Jour

In 2013 bracht Saint Laurent de Sac du Jour tas op de markt. Het klassieke model is nog steeds populair en één van de meest succesvolle designs van toenmalige ontwerper Hedi Slimane.

De naam Sac de Jour betekent letterlijk tas voor de dag. Het is dan ook het perfecte model voor dagelijks gebruik met zijn stijve rechthoekige vorm en een verwijderbaar leren hangslot. De YSL Sac de Jour tas heeft zo’n tijdloze uitstraling, dat hij vaak wordt vergeleken met de all-time klassieker Hermès Birkin. Een goede investering dus!

Wat de maatvoering betreft, is het belangrijk om te weten dat YSL Sac de Jour Small eigenlijk behoorlijk groot is en meer een Medium maat (een Sac de Jour Medium heeft nooit bestaan). In feite is de breedte van de tas precies hetzelfde als een YSL LouLou in Medium, die 32 x 22 x 11 cm meet.

De Sac de Jour is gemaakt van 100% kalfsleer, maar is verkrijgbaar in drie afwerkingen: glad, generfd en met krokodillenreliëf.

Saint Laurent solferino crossbodytas

De Solferino tas is een wat nieuwer model, gelanceerd in de herfst van 2020 en ontwerpen door Anthony Vaccarello. Deze YSL tas heeft een minimalistisch design met het herkenbare logo. De vorm van de tas is gestructureerd en boxy schouderband is verstelbaar en de lijnen zijn tijdloos.

De Saint Laurent Solferino-handtas is verkrijgbaar in twee maten, medium en small. Beide maten zijn vrij compact en perfect voor de dagen dat je alleen een telefoon, lipstick en wat andere kleine zaken mee wil nemen. De Solferino is ook gemaakt van zacht kalfsleer, geschikt voor zowel overdag als in de avond en hij past bij ieder seizoen. Een klassieker wat ons betreft dus!

Saint Laurent Le 5 a 7 hobo tas

De nieuwste klassieker is de in herfst van 2021 gelanceerde Saint Laurent Le 5 a 7 tas. Deze schoudertas heeft een jaren 70/80 uitstraling dankzij de minimalistische, strakke lijnen en het herkenbare YSL logo. Ontwerper Anthony Vaccarello schijnt voor deze tas geïnspireerd te zijn door de cultfilm Cléo from 5 to 7.

De tas heeft een clean design, weinig ‘hardware’ en is wat ons betreft understated chique. De Le 5 a 7 is al gespot bij vele bloggers en celebrities.

Tip: je kunt de YSL Le 5 a 7 tas bij ons huren in flessengroen croc kalfsleer.