Zorgeloos een designer tas huren: zo werkt het met schade

Wanneer je verwacht een designer tas voor een seizoen of een korte periode te dragen dan is huren voordeliger én duurzamer dan aanschaffen. Ben je huiverig om een prijzige tas te huren? We snappen dat een designer tas huren spannend kan zijn, maar dat is nergens voor nodig de tassen zijn van hoge kwaliteit leer.

Wij krijgen vaak de vraag hoe het werkt als er schade ontstaat aan een tas tijdens de leenperiode. In dit artikel leggen we uit wat onze care & repair inhoudt en wat je zelf kan doen om schade te voorkomen. Zo kun je jouw nieuwe gehuurde designer tas zorgeloos dragen!

Care & repair dekt lichte gebruikssporen

Heb je een mooie designer tas gehuurd, dan wil je deze wel kunnen dragen. Huur je bij ons een designer tas dan is in de huurprijs standaard care & repair inbegrepen. Dit betekent dat lichte gebruikssporen en lichte schade tot €50 euro* gedekt is. Na iedere leenperiode gaat de tas naar een leerspecialist die de tas reinigt en verzorgt. Zo is de tas weer klaar voor de volgende gebruiker en zorgen we dat de tas een zo lang mogelijke levensduur heeft.

Pre-loved tassen: checklist met schade

Huur je een vintage of pre-loved tas met gebruikssporen? Dan ontvang je met de designer tas ook een checklist met de bestaande schade. Zo ontstaat achteraf geen discussie over welke schade nieuw is.

Zo voorkom je schade

Allereerst ga je natuurlijk voorzichtig met de gehuurde tas om. Leg de tas niet op de grond, vieze tafel en pas op met drankjes. Zorg ook dat je geen scherpe voorwerpen in de tas opbergt. Is de tas nat geworden? Dep het dan voorzichtig droog met een zachte, schone doek.

Vermijd contact met de zon

De meest designertassen zijn van leer, een natuurlijk materiaal dat erg gevoelig is voor zonlicht. Leer kan erg snel verkleuren in de zon. Zorg daarom dat je gehuurde designer tas niet wordt blootgesteld aan zonlicht.

Opbergen in de dustbag

Om te zorgen dat de designer tas mooi blijft berg je het op in de stoftas. Zo voorkom je dat de tas stoffig wordt of teveel in het licht is.

Ga niet zelf aan de slag met schade

Heb je toch een klein vlekje of gebruiksspoor veroorzaakt? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten en ga niet zelf aan de slag met schoonmaakmiddelen.  Wij laten de tas reinigen door een specialist die precies weet welk leer welke schoonmaakmiddelen nodig heeft.

Verlies of diefstal: sluit een verzekering af

We raden altijd aan om een goede verzekering af te sluiten. Gaat het echt helemaal mis tijdens de leenperiode, is er onherstelbare schade of wordt de designer tas gestolen? Je bent dan verplicht om de marktwaarde van de tas te betalen en vaak kun je dan terecht bij je verzekering. Kijk zelf welke verzekering dit dekt, zoals de aansprakelijkheidsverzekering of inboedel-, kostbaarheden- of reisverzekering. Je kunt dan bij de verzekering aankloppen bij uitzonderlijke situaties.