5 tips om de perfecte designertas te lenen voor huwelijken

Na alle uitgestelde huwelijken is wedding season in volle gang. Je wilt er natuurlijk fabuleus uitzien en dat kan flinke outfit stress tot gevolg hebben. Geen paniek, de basis van je outfit is een mooie designer tas en we ‘ve got you covered met de mooiste leenexemplaren. Welke tas kies je voor volgende huwelijksoutfit? Met deze vuistregels leen jij de perfecte designer tas voor ieder huwelijk.

  1. Klein maar fijn: ga voor een kleine crossbody designer tas of clutch
    Voor een chiquer event of wedding kies je voor een klein formaat tas en laat je de alledaagse shopper  thuis. Een clutch is elegant maar je hebt dan niet je handen vrij. Zelf zijn we fan van de minimalistische schoudertassen die je op dit moment veel ziet. 

    Leentip: kies voor de Saint Laurent le 5 a 7 tas in groen of de Bottega Veneta chain tas.

    source: Pinterest
  2. Ga voor een klassieke tas zonder grove details
    Vaak draag je naar een huwelijk een mooi pak, jurkje of jumpsuit en daar past een tas bij die elegant en klassiek is. Blijf daarom weg van studs, franjes of een grof schouderhengsel. Persoonlijk vind ik het altijd mooier om een tas te kiezen met een gouden chain dan een leren schouderband.
    Leentip: de Chanel beige vintage flap tas of de vintage Chanel half moon tas in zwart.

    source: Pinterest
  3. Leen een kleurrijke designer tas
    Na een periode van comfy chill pakken, is de nieuwste mode heerlijk opvallend en kleurrijk. We pakken steeds vaker uit en combineer ook verschillende knalkleuren met elkaar. Colorblocking is de trend van dit seizoen en met gekleurde designertas kun je een leuk accent aan je wedding outfit toevoegen.
    Rental tip:  de lichtblauwe Jacquemus Le Bambino is de perfecte wedding tas en de roze Prada crossbody tas geeft ook een leuk accent aan je outfit .
  4. Shinen met kralen, pailletten of stenen op je tas
    Heb je een huwelijk waar je flink kunt uitpakken? Ga dan all out met je tas en kies voor pailletten, zijde, veren of satijn. Zorg wel dat je één statement item kiest in je outfit en laat de shiny pailletten tas achterwege als je al een opvallende jurk of jumpsuit hebt.
  5. De perfecte tas voor iedere dresscode
    Veel bruidsparen geven tegenwoordig een dresscode of kleur voorkeur mee. Check hier welke tassen het beste passen bij de meeste bekende dresscodes:

    • Tenue de ville: bij dresscode is het van belang dat je je netjes kleedt, het betekent letterlijk ‘kleding die je naar de stad draagt’.  Kies voor een vrouwelijke outfit in zachte pastel of aardekleuren. Ga je voor een jurkje blijf dan weg van kort en strak. Bij het Tenue de Ville thema mag je zeker een touch of colour toevoegen met een mooie tas. Kies voor een tas die je vrouwelijk look versterkt en vermijdt te casual of lompe tassen. Ook tassen met pailletten, veren of kralen kun je beter thuis laten.
    • Cocktail: Dit is een toegankelijke dresscode, waarin je zeker voor statement accessoires mag gaan. Ook mag je wat meer bloot laten zijn, ga voor een cocktailjurk die net boven de knie valt
    • Black tie: Je avondjurk mag uit de kast, want deze dresscode is de meest formele. Een lange jurk is een must als je een diner hebt. Daarbij hoort natuurlijk een chique clutch of een klein formaat tas.
      Rental tip: Balenciaga hourglass tas in croc leer (zonder hengsel)

      Source: Pinterest