De voordelen van een vintage Chanel tas (huren)

Chanel is het bekendste modehuis ter wereld. Voor miljoenen vrouwen ademt het merk luxe door de tijdloze, chique designs en het vakmanschap. Chanel’s klassiekers, zoals de gequilte flap tas en het tweed jasje, zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken en vintage stukken van het merk zijn gewild. Met de opkomst van secondhand designer platforms als Vestiaire Collective is het aanbod aan vintage Chanel tassen gegroeid en eenvoudiger online te kopen. Waarom kiezen we steeds vaker voor vintage Chanel en wat maakt het aantrekkelijker dan de nieuwe items? Lees wat secondhand en vintage  Chanel tassen zo aantrekkelijk maakt.

De prijzen zijn beter

Ieder jaar stijgt de prijs van nieuwe Chanel tassen en het is steeds moeilijker om de nieuwste modellen te bemachtigen. Door de recente prijsstijging, van maar liefs 15% in sommige productcategorieën, merken Chanel-klanten over de hele dat de items steeds verder buiten bereik worden. De enorme vraag en de kleinere productiehoeveelheid heeft geresulteerd in een bloeiende tweedehands verkoopmarkt. De beste stukken worden gloednieuw gekocht en met winst doorverkocht vanwege schaarste. Dit zorgt ervoor dat de vintage en pre-loved markt groeit.

Op de vintage en pre-loved markt kun je een Chanel tas vinden tegen een betere prijs. Officieel mogen we iets vintage noemen als het ouder is dan 20 jaar, maar alle oudere tassen van Chanel van rond 2008 hebben een enorm verschil in kwaliteit. Het hardware en het leer zijn niet te vergelijken met die huidige collecties. Je vindt al prachtige Chanel tassen pre-loved voor bijna 40% minder dan de winkelprijzen die Chanel momenteel eist.

DSC09814

De kwaliteit van vintage Chanel is hoogwaardiger

Door vintage Chanel te kopen of te huren betaal je niet alleen een betere prijs, maar je krijgt ook meer waar voor je geld. Door de druk om aan de groeiende vraag te voldoen, is de kwaliteit van moderne Chanel tassen niet altijd consistent. Zo zijn er klachten over ongelijke stiksels, gekreukeld lamsleer en plakkerige handvatten.

Veel vintage-liefhebbers zien verschil in het leer van de vintage tassen, het is duurzamer en zelfs mooier dan het moderne lamsleer. De vintage Chanel-tassen worden ook gekenmerkt door het 24-karaats gouden laagje op de hardware van de tas. Daarom was er vóór 2008 een kleine plaquette op de voorste gesp die aangeeft dat er echt goud op de tas was gebruikt. Tegenwoordig is er geen echte goudlaag op de tassenkettingen te bekennen – waarom is er dan wel zo’n sterke prijsstijging?

Nieuwe tassen zijn moeilijker te krijgen

De prijsstijging is slechts een van de redenen dat de massa vaker voor pre-loved kiest, de moeilijkheid om te krijgen wat je wilt in de Chanel-boetiek speelt ook een rol. Doordat de tassen moeilijker via de boetieks te krijgen zijn, groeit de vraag naar vintage en pre-loved. De prijsstijging hangt samen met de vraag. De vintage stukken zijn gemaakt in een tijd dat luxe niet toegankelijk was voor het grootste deel van de bevolking, dus Chanel tassen werden in veel kleinere hoeveelheden geproduceerd. Nu is de vraag zo hoog dat het productieproces os opgeschaald wat ten kosten gaat aan materialen en ambacht.

Kiezen voor vintage is duurzamer

Een andere belangrijke reden om voor een vintage of pre-loved Chanel te kiezen is dat het een stuk duurzamer is. Koop je een nieuwe tas, dan zijn er allerlei grondstoffen nodig om het te kunnen produceren. Kies je voor vintage, dan geef je een bestaande tas een langere levensduur.

Betaalbaar vintage Chanel tassen huren

Ondanks dat de prijzen van pre-loved Chanel tassen een stuk lager liggen, blijft een Chanel item voor de meeste mensen onbetaalbaar. Wil je toch de luxe van een mooie Chanel tas zonder de hoge prijs te betalen? Een Chanel tas huren is de ideale oplossing. In onze collectie hebben we meerdere vintage Chanel tassen. Je huurt al een Chanel tas vanaf 99 euro. Welke Chanel tas past het best bij jouw stijl?

Huur de witte Chanel half moon bag uit de jaren ’80 of kies voor de klassieke beige Chanel flap bag.

De vintage Chanel tas met het cc logo is ook prachtig of huur de zwarte Chanel half moon bag.

DSC00047