Dé designertassen trends voor lente/zomer 2022

De lente is in volle gang en dat betekent flaneren op het terras, citytrips en veel feestjes. Trek de mooiste outfits en accessoires weer uit de kast voor die stralende indruk. Een goede designertas mag in jouw lentegarderobe dan ook niet ontbreken. Om de tas te vinden die jouw trouwe compagnon wordt deze lente en zomer, vertellen we je alles over de tassentrends die de catwalk domineerden.

De jaren ’90 schoudertas van Prada en Saint Laurent 

Hello 90’s comeback, niet alleen de croptops en lage jeans uit dit tijdperk komen terug maar ook de tassen. We zien dit seizoen veel minimalistische, gestroomlijnde schoudertassen in snoepkleuren. De Prada Cleo tas is favoriet onder vele bloggers en komt in pastelkleuren en zelfs prints. Een andere klassieker is de Gucci Jackie, een prachtig vintage model het modehuis opnieuw heeft uitgebracht. Saint Laurent lanceerde in 2021 de le 5 a 7 hobo tas, ook geïnspireerd op de modellen uit de nineties. Gelukkig hebben de schoudertassen een klassiek jasje, zodat ze in niets lijken op de tasjes uit je middelbare school tijd.

Source: Pinterest

Fluffy, aaibare tassen

Zacht, zachter, zachts: dit seizoen zie je bij veel modehuizen aaibare tassen van wol of shearling materiaal. Céline, Balenciaga en Saint Laurent kwamen met een harige uitvoering van bekende modellen zoals de Triomphe of het Niki model. Zo aaibaar waren tassen nog nooit. Geen fan volledig fluffy? Sommige tassen hebben alleen shearling details en zijn wat tijdlozer.

 

Source: Pinterest

Basket tassen: Loewe, Céline

De basket tas is ieaal voor een dagje sightseeing of strand, want groot genoeg voor al je spullen. En ze geven je ook meteen een vakantiegevoel, want niks voelt meer Mediterraans dan een nonchalante rieten tas. De basket bag is een blijvertje want we zien ze al seizoenen lang steevast terugkeren. Bijna ieder modehuis heeft er wel een in de collectie, van Loewe tot Céline. Een must have voor je zomergarderobe, want ze geven iedere outfit een nonchalant tintje.

Source: Pinterest

Canvas logo bags

Grote logo’s op tassen zijn terug van geweest, maar dan in een super klassieke uitvoering. De logo tassen van dit seizoen zijn uitgevoerd in natuurlijke materialen en neutrale kleuren. Wat zijn de mooiste modellen? De Chloe Woody is er in vele prachtige uitvoeringen en Saint Laurent Rive Gauche misstaat niet aan de Franse riviera. Verder staat de klassieke Chanel Deauville op onze wishlist en ook de Prada raffia tas is een plaatje, die al is gespot bij vele celebrities en modellen.

Source: Pinterest